Магазин

ВИДЕО: Еден ваков склек заменува 10 обични, како да го направите

ВИДЕО: Еден ваков склек заменува 10 обични, како да го направите

Грешката што луѓето ја прават додека ја прават оваа вежба е тоа што ги виткаат колената. Затоа треба да внимавате колената да ви бидат рамни.

Ако сакате да трошите многу помалку време за вежбање, а да имате неверојатен ефект, тогаш морате правилно да ги правите склековите. Прво заземете положба на превртена буква V во однос на земјата.

Дланките се наместени во тупаници како на снимката, кренете ја главата, спуштајте се со градите надолу и враќајте се. Треба да се напомене дека почетниците не треба да прават повеќе од 4 повторувања во една серија, а поискусните може да направат и по 10 повторувања, а професионалците и по 20.