Магазин

ВИДЕО: Експлодира автобус во близина на Парламентот во Лондон

ВИДЕО: Експлодира автобус во близина на Парламентот во Лондон

Туристите влера останаа во шок, откако во Лондон на само неколку метри од парламентот експлодира автобус.

Иако можеби некои очекуваа моментална евакуација на тој дел од градот, опсадна состојба и мноштво припадници на полицијата на местото – ништо од тоа не се случи.

Автобусот не беше жртва на терористички напад, туку беше разнесен за потребите на новиот филм во кој играат Џеки Чен и Пирс Броснан.

Јавноста беше навреме информирана па немаше паника, освен кај одделни туристи кои не знаеле дека експлозијата ќе се случи на мостот Лембет.