Свет

ВИДЕО: Еве како се живее под контрола на ИСИС

ВИДЕО: Еве како се живее под контрола на ИСИС

Оваа видео снимка, направена скришно од страна на една сиријка покажува како се живее во Рака, град во северна Сирија, кој е под контрола на Исламската држава (ИД).

Снимката беше пренесена на францускиот ТВ канал “France 2“, каде се прикажани неколку жени од Франција кои се одлучиле да заминат на едно неопределено време во Сирија, притоа напуштајќи го својот поранешен живот во Франција.

Погледнете го видеото и дознајте како се живее во градот кој е под контрола на ИСИС.