ТОП,Македонија

ВИДЕО: Еве што и мислат Сорос и СДСМ на Македонија

ВИДЕО: Еве што и мислат Сорос и СДСМ на Македонија

Во видеото поставено на ЈуТјуб јасно е прикажано што Сорос и СДСМ и мислат и и посакуваат на Македонија. Уште во 1993 година преку писмо испратено до македонското Собрание, Сорос кажува каков државен грб на Македонија не би му се допаѓал на светот, пишува Курир.

-Разбрав дека постои намера сонцето на Александар Велики да се усвои за државен грб. Ако донесете такво решение мислам дека ќе ги загубите симпатиите на светот. За жал и другиот предложен симбол лавот, исто така има негативни импликации, пишува Сорос во писмото испратено до македонското Собрание.

Планираниот грб на Република Македонија, кој што го носи истиот симбол како и првото знаме на Република Македонија (1992-1995) никогаш не се усвојува.

Со финансиска поддршка на Сорос, СДСМ спроведува протести полни со агресија, насилно однесување и дивеење. Протестите резултираат со напад на полициски службеници и повредени полицајци, вандализам и дивеењето на СДСМ и невладините на Сорос кои палеа и демолираа културно историски обележја и институции, се вели во текстот.