Свет

(ВИДЕО) Филм кој одговара на прашањата: Кој се бегалците и дали ќе ја преплават Европа?

(ВИДЕО) Филм кој одговара на прашањата: Кој се бегалците и дали ќе ја преплават Европа?
Филм кој одговара на прашањата: Кој се бегалците и дали ќе ја преплават Европа?

Во краток анимиран филм, кој го обави Агенцијаа за бегалци при ОН, на многу едносттвен начин објаснет се причините за бегалската криза за која сме сведоци изминативе денови.

Тоа што можеби е најважно, филмот дава објаснување што би се случило доколку сите раселени лица одлучат да останат во Европа, што би значело тоа за Европа, за општествената и верската структура на европското население.

Овој филм најверојатно ќе ги разочара сите оние кои имаат апокалиптчни предвидувања: Дури и сите беглци засекогаш да останат во Европа, не би се случило ништо драматично, нити Европа ќе стане претежно муслиманска земја.

Погледнете го филмот: