Магазин

ВИДЕО/ФОТО: Британка со 15 идентитети – јапонски готвач, мало дете, маж

ВИДЕО/ФОТО: Британка со 15 идентитети – јапонски готвач, мало дете, маж

Од јапонски готвач до четиригодишни близнаци, бисексуалка, маж, девојка зависник од аеробик, 23-годишна Британка има 15 идентитени поради пореметување.

Дејли Меил пишува дека  Кими Сенд боледува од дисоцијативно пореметување на идентитетот и поради тоа, таа своето тело го дели со уште 15 личности, а секоја личност може во било кој момент да ја преземе контролата врз останатите личности.

Kimi as Jack, aged 4, who is twins with SafyerKimi as Safyer, aged 4Kimi as Aimee, who has not disclosed her age

 

Олеснителна околност е што ни една од личностите во неа не е агресивна и опасна. Се работи за сосема различни личности, и по карактер, и по години, а и по пол.

Таа вели дека од три години го има овој проблем, но дури на 20 години докторите и кажале што и е.

Нејзиниот партнер вели дека се навикнал на сите идентитети, но е интимен само со Кими.

Variety: Mr Lee said that he has come to love all of Ms Sands' personalities in different ways and is able to have a night out with the boys, as well as taking the younger 'kids' to the zoo

Бидејќи таа е 15 различни личности за Божик мора да купат подароци за сите нив, па потрошиле стотици фунти плус.