среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 57

Видео+Фото: Чудовишта благодарение на ГМО

bik-GMO

Последни вести

Поради генетската селекција и експерименти, расата Белгиско сино (Belgian Blue) е огромен вид крава набиена со мускули и месо. Овој неверојатен вид добиток има повеќе од 40 отсто дополнително мускулна маса. Добива на тежина неверојатно брзо, а дава високопротеинско млеко за своите телиња.

Она што е скриено од јавноста е фактот дека овие крави се генетски модифицирани.

Нивниот неконтролиран раст на мускулите претставува голема опасност по здравјето, телињата можат да развијат зголемени јазици и крути нозе кои им отежнуваат да јадат и да се движат, што доведува до рана и болна смрт.

Телињата се раѓаат како оштетени мутанти кои во 99 отсто случаи умираат веднаш.

Најчитани вести