Спорт

ВИДЕО: Ѓоковиќ на 7 години: Целата ми е да станам шампион!

Тенис играм навечер, бидејќи преку ден сум на  школо, а тренирам поручек, објаснува малиот Новак на седум години во неговот прво интервју.

Неговата напорна работа му се исплати, а сонот да стане светски првак се оствари.

Со само седум години тој знаеше дека ќе стане број еден.

-Целата ми е да станам шампион. Најмногу го сакам форхендот, бекхенд и волеј. Се играм навечер, бидејќи дење одам на училиште и тренирам поручек, вели тој.