понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 13

ВИДЕО: Ѓорѓиев: Отворени се 160.000 нови работни места

ВМРО-ДПМНЕ во рамките на одржување на двете панел дискусии под наративот „Принципи и дискусии“ денеска ја отвори првата дискисија на која ќе се отворат поголем број на прашања и ќе се дискутира на повеќе теми, ќе има потсетувања и ќе има голем број на објаснение за тоа што е направено и што следува понатаму.

133386825

Поврзани вести

-Почнуваме со економијата, тоа е нашето стратешка определба на која што сме фокусирани уште од првиот ден на мандатот. Во 2006-та година за потсетување стапката на невработеност беше околу 38 проценти , денеска таа е намалена на 24 проценти и тоа е голем успех, особено доколку се земе предвид периодот во кој што доаѓа до намалување на оваа бројка имаме светска економска криза, европска должничка криза, имаме турбуленции на политичката сцена на домашен план во Република Македонија. Се разбира тоа  не е резултатот од кои што сме задоволни, се разбира дека ќе продолжиме со уште поголема посветеност и уште поголема мотив, поголем интензитет, за да успееме да ја симнеме стапката на невработеност на што пониско ниво. Но фактите говорат дека во овој период се отворени 160 илјади нови работни места, 160 илјади луѓе, граѓани на Република Македонија кои што порано не работеле денес работат, 160 луѓе кои што порано седеле дома денеска одат на своите работни места и остваруваат приходи. Тоа се дополнителни приходи за десетици илјади семејства во Република Македонија, изјави Александар Ѓорѓиев, кој ја води дискусијата.

Најчитани вести