Свет

(ВИДЕО) Гори Киев: Бесни војници го запалија министерството за одбрана

(ВИДЕО) Гори Киев: Бесни војници го запалија министерството за одбрана

Батаљонот на Киевска Русија бара извлекување на своите борци кои ги држат како заложници проруските сили, а платениците на „Ајдар“ не даваат да им ги расформираат единиците.

Пред Министерството за одбрана во Киев започна протестот на украинските борци, а демонстраните со молотови коктели фрлаат кон зградата.

На нив им се придружија припадниците на украинскиот платенички батаљон „Ајдар“. Тие, пак, се незадоволни поради тоа што некои нивни единици се расформирани. Ајдар е озлогласена бригада која Амнестиинтернешнал ја прозва поради воени злосторства.

Демонстрантите поставија автомобиски гуми пред зградата, а некои ги запалија. Исто така ја блокираа улицата која поминува покрај зградата на министерствоот.