Магазин

Видео: Град во кој Дедо Мраз навистина постои

Видео: Град во кој Дедо Мраз навистина постои

Рованиеми, главниот град на финската покраина Лапонија е местото каде Дедо Мраз има канцеларија, каде што всушност ја чита поштата која пристигнува од целиот свет.

Влезот во канцеларија е бесплатен, но ако сакате да добиете подарок од Дедо Мраз, ќе треба да платите нешто помалку од 30 евра.

Постои и официјална пошта на Дедо Мраз, која беше отворен во 1992 година и каде што може да се добие уникатен печат дека е испратено писмо токму од поштата на Дедо Мраз..

Ако не сте во состојба да патуваат во Финска, на официјалниот сајт на село на Дедо Мраз постои можност да ѕирнете преку камера во неговата канцеларија.