Македонија

ВИДЕО: Грчката влада воодушевена, Љубе ќе го реши името за два дена

ВИДЕО: Грчката влада воодушевена, Љубе ќе го реши името за два дена

Посредникот:  Само да знаеш грчката влада е воодушевена од тебе,

Љубе: Да.

Посредникот: Се е до сега како што треба, само молим те Љубе после тоа сакам и ти да придонесеш, стварно да го решиме проблемот со името. Преку глава ни е.

Љубe:  Јас сега им викам, го тепам Никола Груевски, му викам кого праша ти за Република Македонија Скопје…. Охриѓаните ги прашаа битолчаните, знаеш се навраќам на патриотска карта, за да ги добијам неговите гласови, тој игра на лажна карта… Знаеш ќе им кажеш ти на твоите јас сега ќе глумам малце лудило, зошто Љубчо најотворено се лигави. Љубчо она што го прави тоа не е добро ни за Грција. Јас мислам вака-вика мора да се смени името Северна Македонија, оптимално решение и јас не го коментирам Љубчо. Јас ќе играм сега на патриотската, и после АЈЈ ќе го решиме во два дена, со тебе заедно!

Посредникот: Мислам северна е перфектно име, нема тука, тоа е еден географски поим што го дава самото име.

Љубе: Така де, така е

Посредникот: Да бидам искрен ништо не се губи.

ФОТО: Printscreen You Tube