Магазин

ВИДЕО: Хар Риши, човек кој ги урна најлудите рекорди во светот

ВИДЕО: Хар Риши, човек кој ги урна најлудите рекорди во светот

Индиецот Хар Риши неколку пати е запишан во Гинисовата книга на рекорди. Овој човек има 74 години и ги урива речиси сите бизарни рекорди.

Еден од нив значеше дека испил половина литар кечап за 39 секунди и доставил пица од Њу Делхи во Сан Франциско за 27 часа.

Риши исто така ги извади сите заби за да може да го собори рекордот, ставајќи 65 запалени свеќи во неговата уста, а во 2011 година успеа да стави дури 496 цекви во устата.

Риши првпат во 1990 година е запишан во Гинисовата книга на рекорди, кога со уште двајца пријатели возеше скутер 1001 час.

Риши сега има повеќе од 20 рекорди. Духовитиот пензионер моментално чека потврда за најдолгиот тестамен некогаш, кој има неверојатни 9.500 страни.