Свет

ВИДЕО: Хеликоптер на сириските сили фрлил импровизирани бомби, најмалку 20 жртви

ВИДЕО: Хеликоптер на сириските сили фрлил импровизирани бомби, најмалку 20 жртви

Сириската опсерваторија за човекови права наведува дека бројот на загинати може да се зголеми бидејќи многу луѓе се сериозно повредени во нападот, што следеше еден ден откако 26 лица загинаа во сличен напад во истото подрачје.

Според нивните информации, во саботата во Сирија биле убиени 212 лица, со што бројот на жртви од минатата недела надмина 600.