четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ВИДЕО: И овците на протест пред Ајфеловата кула

ovci_na_protesttt

Последни вести

Незадоволните француски фармери ги донесоа своите овци пред Ајфеловата кула на протест против нападите од волци и она што фармерите го нарекуваат анти-фармерска политика.

Овците јадеа трева во близина на споменикот во Париз додека нивните сопственици бараа мерки против нападите од волци. Властите велат дека постоечкиот план за превенција од напади и обесштетувањето на фармерите е задоволително, затоа што властите исто така мораат да обезбедат заштита и за волците.

Протестите се случија во исто време додека претседателот на земјата Франсоа Оланд имаше обраќање на средбата за заштита на животната средина на која се разговараше за предлозите за обновливи извори на енергија и за плановите на Франција да учествува на Конференцијата за климатски промени на ОН следната година.

Најчитани вести