Свет

ВИДЕО: Илјадници луѓе блокираа ултрадесничарски собир

ВИДЕО: Илјадници луѓе блокираа ултрадесничарски собир

Берлинските антифашисти ја блокираа поворката на ултрадесничарите, а приведени се и повеќе лица.

Неколку илјади лица ја блокираа поворката на стотина германскi ултрадесничари.

Поворката била запрена на стотина метри од местото на поаѓање и морала да се врати.

Операцијата била поттикната од заедницата „Берлин без нацисти“и бла поддржана од партијата наЗелените, како и од радикалната левица и од неколку синдикати.