петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

ВИДЕО: Има 90 години и вежба на разбој!

gimnastika

Последни вести

Дека годините не се важни ако се занимавате со спорт докажува најстарата гимнастичарка во светот Јохана Квас.

Таа е родена во 1925 година, но слободното време го поминува на разбој.

Гинисовата книга на рекорди во 2012 година на Јохана и ја додели титулата најстара гимнастичарка во светот, кога имаше 87 години. Таа се уште го држи рекордот.

Најчитани вести