Магазин

ВИДЕО: Има 92 години, а може да и позавидат двојно помлади

ВИДЕО: Има 92 години, а може да и позавидат двојно помлади

Филис Сјус е родена во 1923. година во Њујорк и целиот живот го посвтила на танцувањето.

Оваа деведесет и двегодишна жена обожува да игра танго, но тоа не е единствената физичка активност со која ја одржува својата неверојатна форма.

Таа секојдневно вежба, практицира јога, скока со падобран и нема намера да запре со активностите.

Доколку ви треба мотивација за да почнете повеќе да водите грижа за своето здравје огледајте се на Филис.

Таа е вистински доказ дека годините не се препрека за ништо, се додека имате волја.

Филис, на чие тело може да позавидат двојно, па и тројно помлади девојки и жени, советува дека треба да се најде време за било каква физичка активност.

На сите оние кои сакаат долг и здрав живот таа им препорачува физичка активност како скокање со јаже, танцување и јога.

Погледнете…

1

2

3

4