Свет

ВИДЕО: Инцидент во Франција-Фрлиле молотов коктел во автобус и викале „Алах Акбар“

ВИДЕО: Инцидент во Франција-Фрлиле молотов коктел во автобус и викале „Алах Акбар“

На социјалните мрежи се шири снимка oд инцидентот што неодамна се случи во француски Сен Дени.

Група момчиња прво извлекле неколку канти за ѓубре пред автобусот со цел да го сопрат. Потоа го избркале возачот и уште пет патници од автобусот.

Напаѓачите почнале да ги кршат стаклата на автобусот, да викаат „Алах Акбар“ и фрлиле молотови коктели во возилото. За овој инцидент полицијата покрена истрага, а сеуште не се познати причините за нападот.