Македонија

ВИДЕО: Интервју на премиерот Груевски за босанската „БХТ“

ВИДЕО: Интервју на премиерот Груевски за босанската „БХТ“

Македонскиот премиер Никола Груевски, гостуваше во емисијата „Interview 20“ на босанската телевизија БХТ, каде меѓу другото говореше и за наметнатиот спор за името, солидарноста на ЕУ кон Грција и за тоа дека нашиот јужен сосед ја крши пресудата на Меѓународниот суд за правда и ја блокира Македонија.

Груевски во разговорот со уредничката на емисијата Санела Прашовиќ Гаџо се осврнува и на прилекувањето на странските инвестици.