Магазин

ВИДЕО: Јапонски политичар се „уби“ од плачење пред камерите

ВИДЕО: Јапонски политичар се „уби“ од плачење пред камерите

Јапонија е далеку позната по чудните случувања во политиката, па така не не изнендаува и оваа снимка на која еден политичар плаче за време на прек конференција.

Ријатаро Нономура доживеа ментален слом пред камерите во тек на прес-конференцијата поради обвинувањата дека ненаменски трошел народни пари.
Нономура во текот на тричасовното обраќање неконтролирано плачел и удирал со дланките, изговарајќи испрекинати реченици.