Македонија

Видео: Како изгледа фабриката каде утрово имаше експлозија

Видео: Како изгледа фабриката каде утрово имаше експлозија

Утрово околу 9 часот, во фабриката „Балкан гасови“, дојде до експлоија, а потоа и пожар.

Од засега познатите информации, три лица од селото Ѓавато, вработени во фабриката се починати, а едно е со тешки изгореници и е пренесено на скопските клиники.

Сеуште не е познат бројот на вработени кои биле во фабриката за време на експлозијата, како и каква е нивната здравствена состојба.