Македонија

ВИДЕО: Како изгледаат “мирните“ протести на СДСМ и СОРОС

ВИДЕО: Како изгледаат “мирните“ протести на СДСМ и СОРОС

Насилство врз полицајци, сквернавење на споменици, уништување на објекти, дивеење и кршење. Вака хулиганите протестираат неколку дена поттикнати и поддржани од СДСМ.

Насилството и денес беше главна одлика на нивните протести. Нападнати беа полициски службеници, се кршеше и фрлаше се и сешто, се уништуваа историски знаменитости и објекти.

Бидејќи активисти блиски до СДСМ, а платени од СОРОС овие протести ги карактеризираат како “мирни“, го пренесуваме ова видео кое прикажува како протестираат хулиганите поттикнати од Зоран Заев и раководството на опозицијата, пишува Курир.