Магазин

ВИДЕО: Како Јапонците за седум минути чистат цел воз

ВИДЕО: Како Јапонците за седум минути чистат цел воз

Сигурно веќе знаете дека Јапонците ги краси неверојатна дисциплина, но и покрај тоа, вреди да се види како успеваат да дотераат дури 323 т.н. шинкансен возови, кои секојдневно го напуштаат Токио.

Шанкансен возовите дневно превезуваат речиси 400.000 патници, а меѓу другото познати се и по тоа што можат да достигнат брзина повеќе од 300 километри на час. Секако, точни се до таа мерка што по нив можете да ги местите часовниците, па затоа новинарот Чарли Џејмс се заинтригирал кој и кога стигнуваат така да ги исчисти до таа мерка што редот на тие луѓе ги опишува со седуминутно чудо.