вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

ВИДЕО: Како до совршено исцртани веѓи?

Веѓите не ви се како пијавици? Ако сакате да имате совршени веѓи, сепак постои решение, а се што ви треба е аголна четкичка за веѓи, пудра и молив за веѓи.

vegji-crtanje

Поврзани вести

Веѓите не ви се како пијавици? Ако сакате да имате совршени веѓи, сепак постои решение, а се што ви треба е аголна четкичка за веѓи, пудра и молив за веѓи.

Обележете три точки: една на почетокот на веѓите, потоа на делот на веѓите што се наоѓа над надворешниот раб на зеницата и на крајот на веѓата. Со кратки потези поврзете ги точките и потоа повторете ги потезите користејќи молив.

Со пудра или со некоја светла сенка нагласете го капакот на окото, затоа што на тој начин ќе ја дефинирате долната линија на веѓите.

Најчитани вести