Магазин

Видео: Како во русија се прославува Водици

Видео: Како во русија се прославува Водици

Се проценува дека само околу 160 илјади московјани биле дел од традиционалното ноќно капење на еден од импровизираните базени во руската метропола.

Годинава во Москва и околината беа поставани три илјади вакви базени, кои мораа да бидат длабоки најмногу 180 сантиметри и опремени со посебни соблекувални.

За традиционалното капење, биле ангажирани дури 17 илјади лекари кои го следеле чинот.

Лани на Водици се искапеле 1,3 милиони Руси.