Магазин

Видео: Како животните ја менуваат бојата?

Видео: Како животните ја менуваат бојата?

Познато е дека животните имаат способност да ја променат бојата на нивната кожа за да можат да опстојат на местото каде живеат. Еден од најчестите примери за овој вид на животно е камелеонот, но освен него оваа способност ја имаат и октоподите, како и многу други животни и инсекти.

На видеото ќе ви се објасни начинот, односно како и зошто животните ја менуваат својата боја