среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 11

Видео: Како животните ја менуваат бојата? (ВИДЕО)

Еден од најчестите примери за ова е камелеонот, но освен него оваа способност ја имаат и октоподите, како и многу други животни и инсекти.

howdochamele

Последни вести

Познато е дека некои животни имаат способност да ја променат бојата на нивната кожа за да можат да опстојат на местото каде што живеат.

Еден од најчестите примери за ова е камелеонот, но освен него оваа способност ја имаат и октоподите, како и многу други животни и инсекти.

На видеото ќе ви се објасни начинот, односно како и зошто животните ја менуваат својата боја.

Најчитани вести