Магазин

ВИДЕО: Кит падна врз кајакари

ВИДЕО: Кит падна врз кајакари

Кајакари доживеале шок одеднаш додека веслале ги прескокнал кит.

За среќа кајакарите поминале без повреди, меѓутоа кајакот исчезнал под вода.

Целиот момент бил снимен од група фотографи кои обожуваат големи чудовишта – грбавиот кит излегол од водата и со целата своја тежина паднал над кајакарите кои се наоѓале под него, во пристаништето Мос Лендинг во Калифорнија.

Целта на групата била да ги фотографира прекрасните скокови на овие животни, кои инаку се познати по својата нежна природа. Но, неколку кајакари влегле во опасната зона и се нашле на локација каде што бил можен „судир“ со китовите. Еден кит скокнал точно над кајакот, што е забележано и со снимка.

Кајакот исчезнал под водата. Иако сè изгледало многу сериозно за неколку моменти кајакарите набрзо излегле од водата речиси без повреди. Кајакарите Том Мастил и Шарлот Кинлоч ја опишале ситуацијата како да биле „на водопад, само пред водата“.

Прво дека автобус падна од небото, вели Мастил.

Сепак, кајакарите ова не ги обесхрабрило, напротив, тие мислат дека ова е прекрасна приказна за кога ќе остарат.