Свет

ВИДЕО: Кличко нападнат на прес конференција во Германија

ВИДЕО: Кличко нападнат на прес конференција во Германија

Поранешниот шампион во тешка категорија Шенон Бригс го нападнал украинскиот боксер Владимир Кличко на прес-конференција во германскиот град Оберхаузен.

Црномурестиот боксер упатил навреди кон Кличко и неколку пати повторил дека тој е вистинскиот шампион, а Кличко е фабрикуван шампион.

„Зошто си толку исплашен од мене“, викал Бригс.

Тој се обидел и физички да го нападне Кличко, но обезбедувањето веднаш реагирало .