среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Видео: Кога Дачиќ зборува англиски…

idaa-630x338

Последни вести

Нашата стратешка цел е излез на море, изјави министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, на конференцијата во Брисел, едвај составувајќи ја реченицата на англиски јазик.

Конференцијата одржана по повод основањето на Јадранско-јонскиот макрорегион во кој Србија е единствената држава без излез на море. особено е интересно како изгледаше и звучеше изјавата во која тој се бори со англискиот јазик.

Најчитани вести