Магазин

Видео: Кога ќе се степаат два кенгури

Видео: Кога ќе се степаат два кенгури

Во цртаните филмови кенгурите често се пикажуваат како боксери, а едно видео кое неодамна снимено покажва дека тоа не е далеку од вистината.

Во петминутниот дуел никој не излезе како победни. Мажјаците кенгури обично се пресметуваат за доминација или за женка.

Иако помалку делува дека е смешно, но борбата воопшто не е наивна.

Добро е познато дека на кенгурите предните канџи им се доста остри, а нозете доста мускулести. Во борбата кага сакаат да нападнат ја користат дури и опашката за со нозете да удрат со сета своја сила.