Свет

Видео: Летаа тупаници во украинскиот Парламент

Видео: Летаа тупаници во украинскиот Парламент

Јегор Соболев од партијата „Самопомош“ и Вадим Ивченко од партијата„Фатерленд“ се степаа во просториите на парламентот, поради несогласувањето околу новиот антикорупциски закон.

Физичката пресметка меѓу двајцата пратеници се случила само неколку минути по потпишувањето на новиот мировен договор меѓу Украина и прориските војници во Минск.