Балкан

ВИДЕО: Луѓето во паника, поплавите предизвикаа хаос во Бугарија

ВИДЕО: Луѓето во паника, поплавите предизвикаа хаос во Бугарија

По Србија, БиХ и Хрватска од поплави е зафатена и Бугарија.

Поплавите одзедоа најмалку 12 животи, а овие фотографии го прикажуваат ужасот со кој се соочуваат граѓаните на нашата соседна земја.

По поплавите улиците се преполни со отпадоци, искршени автомобили, урнати дрвја, а граѓаните се во шок. Бугарскиот премиер поплавите ги оцени како една голема трагедија.

b1

b2

b3

b4