Магазин

ВИДЕО: Луксузен суперавтомобил на производител со кој порано се шегуваа

ВИДЕО: Луксузен суперавтомобил на производител со кој порано се шегуваа

Производител на автомобили со кој досега сите низ светот се шегуваа и никогаш не ни помислуваа дека еден ден ќе им стане голема конкуренција на „Ферари“, „Бугати“, „Ламборџини“, „Порше“…

Загриженост и треба да има кај сите светски производители на суперлуксузни спортски автомобили.

Тајниот концепт на руската „Лада“, едноставно наречен Raven, што во превод од нглиски значи гаврна, почна да се дознава.

За него, засега, единствено се знае дека е целосно дизајниран и изработен во Русија, во фабриката на ВАЗ.

LADA-Raven-concept-car-5

Но, сеуште останува мистерија она што е под неговата хауба и што го придвижува овој вистински друмски ѕвер, но и тоа кога ќе се појави на продажба на пазарот, и секако најважното – колку ќе чини.

LADA-Raven-concept-car-2

Како и да е уживајте во видеото за овој навистина преубав автомобил.