Свет

ВИДЕО: Мироточење на икони во Русија и Украина – предзнак за несреќа?

ВИДЕО: Мироточење на икони во Русија и Украина – предзнак за несреќа?

Во Русија и Украина во неколку храмови истовремено од иконите почнало да тече миро, за свештениците и народот тоа е знак дека пред нив е нова трагедија.

Според верниците вакво масовно течење на миро од иконите е забележано во пресрет на некои големи катастрофи, на пример истот се случувало пред големата револуција во 1917 година.

Ова појава е забележана во неколку градови во Русија и Украина.