Магазин

Видео: Мислел дека е доволно далеку но…

Видео: Мислел дека е доволно далеку но…

Снимката која се појави на интернет е доказ дека Чешка би требало да ги ревидира прописите кои се однесуваат на безбедната далечина на граѓаните кои се наоѓаат на места на демолирани објекти.

Една група луѓе кои се собрале да го надгледува рушењето на фабрика за текстил и на прв поглед изгледа дека е доволно далеку од местото на рушење, поради што веројатно не очекувале во нивниот правец да долета проектил.

На снимката се гледа како камен лета во правец на мажите и како за влакно се избегнува несреќа.