Балкан

ВИДЕО: Мистериозен тунел откриен во Нови Сад

ВИДЕО: Мистериозен тунел откриен во Нови Сад

Мистериозен  тунел е откриен во Нови Сад од страна на работници.

Наводно станува збор за стар канализациски колектор изграден кон средината на 20 век, пред да се вградуваат азбестно-бетонски цевки во Нови Сад.

Денеска ќе се утврдува дали би требало да се почен со ископување за да се утврди каде води тунелот или пак ќе биде затворен.

Сепак, некои сметаат дека во прашање е легендарна мрежа на тунели кои од Петроварединската тврдина воделе до Нови Сад и други околни места.