Свет

Видео: Момче спаси девојче од дожд од куршуми во Сирија

Видео: Момче спаси девојче од дожд од куршуми во Сирија

Најголемиот херој во Сирија е ова мало момче кое трча среде пороен дожд од куршуми, за да спаси девојче што се крие зад уништен автомобил.

И не само што е неверојатно храбар, туку е и многу паметен. Во еден момент, тој легнува на земја и се преправа дека е мртов за да не пукаат на него. Зарем не заслужува орден на храброста?