Свет

ВИДЕО: Моментот кога полицијата го уби напаѓачот во Ница

ВИДЕО: Моментот кога полицијата го уби напаѓачот во Ница

Објавена е видео снимка од моментот кога полицијата се приближува и пука кон возачот на камионот што синоќа влета во толпа во Ница за време на Денот на Бастиља.

На видео снимката се гледа како полицајците пукаат кон возачот на камионот.

Напаѓачот, што според медиумите е идентификуван како Мохамед Лахауџ Бухлел бил убиен од страна на полицијата за време на нападот во кој загинаа 84 лица, а околу 100 други пеа повредени.