Македонија

ВИДЕО: Мозаикот на плоштадот „Македонија“ во завршна фаза

ВИДЕО: Мозаикот на плоштадот „Македонија“ во завршна фаза

Наѕира новиот изглед на плоштадот „Македонија“. Работните активности околу површната фонтана, која се наоѓа меѓу споменикот „Воин на коњ“ и камениот мост се при крај. Во финална фаза е и проектот за мозаикот околу површната фонтана и споменикот „Воин на коњ“.

Исто така, заменети се и постојните гранитни плочки.

Плоштадот „Македонија“ неколку месеци е затворен поради работењето на овие проекти.

Имено, површната фонтана ќе биде составена од 128 гејзери, а проектот чини 1,2 милиони евра.

1

2

3

4

a

aa