понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

ВИДЕО: Музика стара речиси два века која лекува

muzika

Поврзани вести

Слушањето на оваа речиси два века стара музика докажано го намалува крвниот притисок, го снижува пулсот и го штити срцето.

Станува збор за нотите од деветата симфонија на Бетовен.

Како што тврдат научниците од Оксфорд, се што треба да сторите е да одвоите дваесетина минути за себе, да ги затворите очите,  да ја пушите оваа музика стара 191 година и да уживате.

Најчитани вести