Магазин

ВИДЕО: Најголемиот зајак на светот

ВИДЕО: Најголемиот зајак на светот

Најтешкиот зајак на светот се вика Дариус и е долг 132 сантиметри. Неговите сопственици кои се од Велика Британија годишно издвојуваат над 3.00 евра за неговото офгледување.

Дариус јаде 4.000 моркови, 120 главици зелка, како и 730 порции храна за зајци годишно. Тежи 22 килограми, е потомок, син на поранешната рекордерка по тежина Алис и внук на зајачицата Ејми, која исто така беше најтешка на светот.