Балкан

Видео: Настрада кучето-симбол на грчките демонстрации

Видео: Настрада кучето-симбол на грчките демонстрации

Не малку пати добивал ќотек заедно со своите соборци, а ќе остане и запамтен по гласното лаење на полицијата која ги растурала демонстрантите.

Кучето скитник кое стана симбол на грчките протести против регурозните мерки за штедење и против се полошата економска ситуација во земјата, настрада од срцев удар.

simbol1

Неговото здравје наеднаш се влошило после цели две години непрекинато протестирање.

simbol2

Не малку пати од полицијата добил и добар ќотек заедно со неговите доживотни борци, а минувачите кои често го стретнувале на улица велат дека солзавецот е причина која му го сменила неговото здравје.

simbol3

Ќе остане запамтен по гласното лаење на полицијата која ги растурала демонстрантите.