среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ВИДЕО: Не викај! Вака гасениците рагираат кога се исплашени!

senica

Последни вести

Гасениците се налик на чипс во животинскиот свет. Единствено што можат да прават е да седат и да чекаат да станат нечија ужина.

Поради тоа некои видови гасеници развиле посебни механизми за да се заштитат. Оваа гасеница од Перу, на пример, има навистина чуден начин за заштита.

Таа на секој застрашувачки звук исфрла пипки со кои би го заплашила потенцијалниот напаѓач.

Погледнете…

Најчитани вести