Спорт

(ВИДЕО) Непријатна сцена – Федерер тешко го поднесе поразот од Ѓоковиќ

(ВИДЕО) Непријатна сцена – Федерер тешко го поднесе поразот од Ѓоковиќ
Непријатна сцена - Федерер тешко го поднесе поразот од Ѓоковиќ

Некој мораше да изгуби на Вимблдон, меѓутоа изгледа дека поразот тешко му падна на Федерер…

Додека Јелена и Новак ја славеа победата во ходникот, Федерер случајно помина по истаиот пат. Иако би било логично да застане и да се поздрави со Јелена и да честита, тој поминува покрај нив двајца без збор.

Американскиот спортски новинар, Ники Мекарвел, имал оргинален коментар на својот Твитер профил.

Напишал следно:

„Федерер не беше среќен поради сознанието дека организаторите одлучиле да го затворат покривот на стадионот, поради дожд (веднаш по завршувањето на мечот, а пред одржување на свечената церемонија).

„Дајте му го на Новак неговиот трофеј“, рекол Федерер и отишол да се тушира напишал коментаторот Мекервел.