Магазин

ВИДЕО: Неверојатен залез на сонцето во Тунис

ВИДЕО: Неверојатен залез на сонцето во Тунис

Социјалните мрежи ги обиколи фотографијата од преубавиот залез на сонцето во Тунис.

Неверојатната глетка, за која тешко може да се поверува дека не е фотошопирано е резултат на игрите на светлината и облаците…

Едно од објаснувањата за оваа појава е тоа дека алтокумулусите се состојат од ледени капки вода, кои се и понатаму во течна состојба, но им фали основа околу нив. Овие ледени капки вода остануваат во течна состојба, се додека не се појави некој облик на загадување кој потоа ги заледува.

Во овој случај, тоа загадување го испуштило некој авион кој поминал по тој пат и на тој начин ги кристализирал капките предизвикувајќи ланчана реакција поради што облаците делуваат како вистински кругови.