Балкан

ВИДЕО: Нов интернет хит, Хрватите се пошегуваа со министерот Курц

ВИДЕО: Нов интернет хит, Хрватите се пошегуваа со министерот Курц

Весна Пусиќ, хрватската министерка за надворешни и европски работи, се сретна со нејзиниот колега од Австрија, Себастијан Курц.

Оваа посета предизвика бројни реакции, а Хрватите не издржаа, а да не се ошегуваат со презимето на овој европски министер.

Емисијата „Ексклузив Таблоид“, водеше во шегите на сметката на малдиот министер и на неговата хрватска колешка, па во прилогот посветен на посетата на министерот, повеќе пати беше нагласено како министерката за надворешни работи го „примила Курца“.

Не би било ништо чудно, ако веста е преведена на македонски, но со падежите што ги има во хрватскиот јазик, оваа вест предизвика огромно смеење низ цела Хрватска, па и поранешна Југославија.