среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 51

ВИДЕО: Нова ерупција на вулканот Калбуко во Чиле

518106_japajn-vulkan-foto-ap-7_f

Последни вести

ВулканотКалбуко во Чиле повторно започна со ерупции – голема количина на пепел, чад и камења се исфрлени во воздухот на височина од речиси четири километри.

Новата ерупција ја принуди локалната власт повторно да нареди евакуација на жителите од овој регион.

Локалните власти прогласија црвено ниво на опасност  и наложија да се евакуира населението во радиус од 20 километри околу вулканот.

 

 

Најчитани вести