Македонија

ВИДЕО: Ново продолжение од сапуницата Заев против Заев

ВИДЕО: Ново продолжение од сапуницата Заев против Заев

За Заев, проблем беше Гордана Јанкулоска да биде и министер и носител на листа, но ова за него не претставува проблем кога треба да се најде позиција после изборите за Оливер Спасовски.

-Истовремено за време на избори мора да биде разграничено што е партија, а што држава. Не може Гордана Јанкулоска да биде ем носител на листа, ем министер со сите полицајци на избори, па лелекање и плач, страв и трепет за секој, говореше Заев.

Ваквата изјава само ги потврдува двојните стандарди и лагите кои Заев ги кажува. Па, така министерот за внатрешни работи од СДСМ Спасовски е поставен за носител на втората изборна единица. Ем носител на листа, ем министер со сите полицајци на избори, баш онака како што во случајот со Јанкулоска за Заев не беше прифатливо.